Вітаю Вас Гость | RSS
Субота
04.05.2024, 13:52
Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю "БлагоДар"
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Про все на світі

Наше опитування
Оцініть наповнюваність сайту
Всього відповідей: 38

Народний календар
Головна » 2021 » Жовтень » 2 » 1 жовтня – Всесвітній день ДЦП!
15:16
1 жовтня – Всесвітній день ДЦП!

Міжнародний день ДЦП
Цей день існує не для привітань і дарування подарунків! Його основна мета – звернути увагу суспільства до проблем людей з ДЦП. Просвітити його, адже у більшості випадків саме незнання причини хвороби стає причиною неприйняття та, навіть, агресії. 
Щорічно людям, які мають цю недугу, присвячена перша середа жовтня.
 Ми всі різні. Ми по-різному рухаємося, по-різному спілкуємося. Ми бачимо світ з різної точки зору. Наша зовнішність унікальна та неповторна. Але є те, що нас об’єднує – це бажання приймати і віддавати любов. Бажання жити повноцінним життям і бути частиною суспільства. Бажання мріяти.
 
Всесвітній день людей з церебральним паралічем – це рух людей з ДЦП та їх сімей, а також організації, які їх підтримують.
За даними організаторів  World Cerebral Palsy Day
  більш ніж 17 000 000 людей у світі страждають на цю недугу.
Церебральний параліч визнаний найбільш поширеною причиною дитячої інвалідності.
Люди, які страждають на ДЦП, та їх близькі стикаються з багатьма проблемами: недостатня підтримка держави, відсутність єдиного комплексного підходу до реабілітації, але також, крім усього іншого, великим навантаженням стають агресія, нерозуміння і дискримінація з боку оточуючих. Основною причиною такої поведінки є низька поінформованість суспільства про хворобу. Міжнародний день дитячого церебрального паралічу був організований з метою змінити цей сумний факт, сформувати у суспільства інше ставлення до людей, що страждають захворюванням.
Дитячий церебральний параліч (ДЦП) - термін для групи захворювань у дітей з порушенням роботи центральної нервової системи, при яких уражена рухова активність, порушений м'язовий тонус, координації рухів. Термін «церебральний» означає пов'язаний з роботою головного мозку. Відсутність або зниження рухової активності м'язів позначає слово «параліч».
Причиною ДЦП у дітей є ураження окремих областей мозку. Це може статися під час вагітності, пологів та у післяпологовому періоді. Церебральний параліч зустрічається у 2 з 1000 дітей першого року життя, але в 10 разів частіше реєструється у недоношених дітей, особливо при значній недоношеності
Ознаки ураження нервової системи у дітей видно відразу після народження, а риси формування ДЦП можуть проявлятися протягом першого року життя. Діти з ураженням нервової системи пізніше починають перевертатися, сидіти, повзати і ходити . У значної частини, хворих з'являються порушення мови, слуху, затримується розвиток інтелекту, виникають судоми. Також виникають труднощі над усвідомленими рухами, координацією роботи м'язів, через це навіть простий рух є складним до виконання.
Для ДЦП універсального рецепту лікування немає. Чим раніше буде розпочато комплексне відновне лікування, реабілітація, соціальна адаптація, тим успішніше буде цей процес. Мозок дитини активно росте і розвивається, тому виконання якихось втрачених функцій можуть взяти на себе здорові відділи. Батькам разом з педагогами, лікарям потрібно докласти максимум зусиль, щоб реабілітувати дитину. Хоча захворювання не виліковується, постійна терапія, лікування та реабілітація приводять до поліпшення стану дитини, допоможуть бути дітям самостійними і активним.

Переглядів: 161 | Додав: днв | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
00000
Им'я *:
Email:
Код *:
Пошук

Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024