Вітаю Вас Гость | RSS
П'ятниця
26.04.2024, 00:54
Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю "БлагоДар"
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Про все на світі

Наше опитування
Оцініть наповнюваність сайту
Всього відповідей: 38

Народний календар
Головна » 2014 » Лютий » 20 » 19.02.2014 року відбулося засідання круглого столу щодо попередження жорстокого поводження та протидії насильству над дітьми.
22:56
19.02.2014 року відбулося засідання круглого столу щодо попередження жорстокого поводження та протидії насильству над дітьми.

  В засіданні взяли участь батьки вихованців установи, фахівці (психолог, дитячий психіатр). Були запрошені : Дудинська В.М., начальник служби у справах дітей МВК, Божок А.І., директор Центру соціальних служб у справах сім’ї та молоді разом зі спеціалістами цих служб.  Зустріч відбулася під керівництвом заступника директора Центру Репич В.В.

Дудинська В.М., розповіла про випадки сімейного насильства. Відмітила, що в основному насильником є батько. Зазначила, що законодавство з даного питання є недосконалим і передбачає в основному роз’яснювально – попереджувальну роботу з данною категорією осіб : бесіди, корекційна робота. Нажаль, на сьогодні в місті немає спеціалістів, які б мали сертифікати по роботі з особами, що вчинили насильство. Це питання є досить актуальним в державному масштабі.

Валентина Миколаївна повідомила, що у випадках виявлення насильства можна звертатися в службу у справах дітей МВК каб. №426, №427; Центр соціальних служб у справах сім’ї та молоді, що знаходиться в Бібліотечно – інформаційному центрі , 2-й поверх (Московський д/с), до міліції, адміністрації установи де виховується дитина. Звернення розглядаються комісією з питань захисту прав дитини.

Спеціаліст зупинилася на причинах, з яких члени сімей замовчують факти скоєння насильства.

Божок А.І. повідомила , що на сьогоднішній день було обстежено 18 сімей, в яких  виявлено зловживання дорослими алкогольними напоями, що призводить до скоєння насильства. В свої роботі спеціалісти Центру крім бесід використовують такі форми роботи, як відеолекторій, залучення громадський організацій, звернення до керівництва підприємства, на якому працює особа, що вчинила насильство. Значна робота здійснюється спеціалістами Центру з попередження насильства серед учнівської молоді.

Психолог установи Цибізова О.Б., продемонструвала фільм, в якому показано, як впливає насильство на психіку дитини, до яких наслідків воно призводить. Вона відмітила, що діти, які зазнали насильство в 6 разів більше схильні до суїцидальних вчинків, в майбутньому також здійснюють насильство по відношенню до інших. Окремо обговорено різницю між поняттями жорстока поведінка і вимогливість.


Щербак Т.О., дитячих психіатр, звернула увагу на особливості роботи з дітьми з вадами розвитку, а особливо на надання допомоги особі, яка самостійно не може справитися зі своїм станом відповідно до Закону України «Про психіатричну допомогу».
Переглядів: 555 | Додав: днв | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
00000
Им'я *:
Email:
Код *:
Пошук

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024