Вітаю Вас Гость | RSS
П'ятниця
29.03.2024, 09:21
Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю "БлагоДар"
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Про все на світі

Наше опитування
Оцініть наповнюваність сайту
Всього відповідей: 38

Народний календар
Головна » 2014 » Травень » 7 » З Днем Перемоги!
18:29
З Днем Перемоги!

  8-9 травня в Україні та Славутичі пройдуть заходи з відзначення завершення Другої світової війни у Європі та перемоги над нацизмом.

Цьогоріч вперше на офіційних заходах буде вжито європейську символіку пам’яті полеглих у війні - червоний мак. Ідея та графічне втілення стало результатом співпраці Українського інституту національної пам’яті та Національної телекомпанії України.

«Пропонуємо новий символ як виявив нашої поваги до тих, хто знищив нацизм. Це буде червоний мак - символ європейський та український. У наших піснях йдеться, що маки зацвітають там, де пролилася козацька кров», — говорить директор УІНП Володимир В’ятрович.

Гендиректор НТКУ Зураб Аласанія додає: «День пам’яті, день капітуляції нацистської Німеччини. Треба було як символ щось знакове, що символізувало би не свято, яким війна не може бути за визначенням, а пам’ять та скорботу».

Графічне втілення-алюзія з одного боку червоного маку, з іншого — кривавого сліду від кулі, передає глибину смислу війни, розповідає про страждання, про смерть, про героїзм, про мільйони загиблих — найголовніше, що є у війні.

Біля символу логотип містить гасло «Ніколи знову», адже саме в наших руках не допустити повторення жахіть війни, та роки воєнного лихоліття: 1939—1945.

«Друга світова війна була більшою, ніж Велика Вітчизняна. Зокрема, для України. Для України війна почалася в 1939 році, а не в 1941-му", - вважає харківських дизайнер, автор логотипу Сергій Мішакін.

Офіційні заходи з нагоди завершення Другої світової війни у Європі та перемоги над нацизмом цьогоріч пройдуть 8 і 9 травня, зокрема, разом із Європою та світом, Україна розпочне вшанування загиблих 8 травня - у день підписання капітуляції нацистською Німеччиною і продовжить традиційно 9 травня.

Зокрема 8-го травня запланована символічна подія «Перша хвилина миру». Як відомо, капітуляція Німеччини була підписана саме 8 травня пізно ввечері. Формально саме в цей день завершилася війна у Європі. Таким чином цього року Україна розширяє відзначення пам’яті про війну, яка ніколи знову не повинна повторитися.

8 травня о 13.00 на майданчику біля Палацу дитячої та юнацької творчості за Славутицькою традицією в рамках меморандуму поколінь відбудеться Посвята першокласників до лав дитячої громадської організації "Світялчки Славутича". 

9 травня на День перемоги пам’ять полеглих у боротьбі з нацизмом вшановуватимуть у міському Парку Славутича. 

Український інституту національної пам’яті закликає медіа та громадськість використовувати червоний мак як український символ традиційних відзначень перемоги над нацизмом та завершення Другої світової війни Європі.

Переглядів: 493 | Додав: днв | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
00000
Им'я *:
Email:
Код *:
Пошук

Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024