Вітаю Вас Гость | RSS
Субота
20.04.2024, 08:52
Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю "БлагоДар"
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Про все на світі

Наше опитування
Оцініть наповнюваність сайту
Всього відповідей: 38

Народний календар
Головна » 2013 » Квітень » 25 » 24 квітня відбулося засідання постійно-діючого семінару для педагогів "Рівний доступ до якісної освіти"
23:06
24 квітня відбулося засідання постійно-діючого семінару для педагогів "Рівний доступ до якісної освіти"
     Заняття № 2  на тему : "Формування комунікативних компетентностей у дітей з особливими освітніми    

        потребами” відбулося в Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів м. Славутич.

      На початку директор ЦРДІ Лутченко Г. Д. презентувала роботу Центру : основні види послуг, які надаються дітям - інвалідам міста як стаціонарно, так і амбулаторно. Особливу увагу Ганна Дмитрівна звернула на заходи, що сприяють соціалізації дитини з вадами розвитку в суспільстві, її підготовки  до самостійного життя.

     Вчитель - дефектолог ЦРДІ Дабіжа Н.В., розкрила особливості комунікації дітей з різними видами порушень : з інтелектуальною недостатністю, із ЗПР, РДА, ДЦП, з вадами зору та слуху. Педагог дала ряд практичних порад з організації навчального процесу з дітьми зазначеної категорії.

    Колесова Г.В., завідувач психолого - медико - педагогічної- консультації, ознайомила присутніх з  альтернативними засоби комунікації (дактиль, жестове мовлення, піктограми тощо), які можуть використовуватися під час навчання дітей з особливими освітніми потребами.  Вона зазначила, що досить ефективно такі засоби сприяють організації повсякденного життя осіб з аутизмом.

     Вчитель - логопед ЦРДІ Цвєткова Н.О., розкрила зміст поняття"дизграфія", її прояви та вказала шляхи педагогічної допомоги дітям з дисграфією. Педагог відмітила необхідність індивідуального підходу до дітей з дизграфією, відмітила, що процес її подолання досить довготривалий  повинен здійснюватися в тісній співпраці педагога і логопеда. 

      На завершення практичний психолог установи Цибізова О.Б. провела з педагогами ряд тренінгових вправ, які сприяють встановленню контакту з дітьми з особливими потребами, зняттю емоційного напруження. Психолог зробила акцент та тому, що стан дитини повністю відображає стан дорослого.

Переглядів: 603 | Додав: днв | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
00000
Им'я *:
Email:
Код *:
Пошук

Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024